zaterdag 9 april 2011

Twitteroverzicht #cvimc

klik voor vergroting
Heavy users in beeld gebracht.
Voor, tijdens en ook na de conferentie is er veel getwitterd. Dat is makkelijk bij te houden wanneer de afgesproken hashtag #cvimc gebruikt werd.
Via summarizr.labs.eduserv.org.uk/?hashtag=cvimc is een mooi overzicht beschikbaar.
Ook via archivist.visitmix.com/cvi2011/1 kun je goed zien hoeveel en door wie er is getwitterd.
Zo zien we dat er (tot zaterdag 9 april) door 201 twitteraars maar liefst 1181 twitterberichten met de hashtag geplaatst zijn. 93 twitteraars plaatsten maar één bericht terwijl de "zwaarste gebruiker" er 102 plaatste. En zo zijn er nog meer interessante gegevens beschikbaar.
Helaas staat Twitter third party tools niet meer toe om onbeperkt tweets te archiveren en te exporteren, maar met Google Realtime zoeken kun je een heel eind teruggaan in de tijd. Je moet dan wel telkens bladeren via de knop: Ouder.
Wat opvalt in de twitterstream is de positieve toonzetting. Eigenlijk is er nergens over gemopperd maar zijn het vooral goed nieuws berichten over het weer, de organisatie, maar ook over de inhoud van de workshops. Een aantal presentatoren heeft slim gebruik gemaakt van Twitter om hun workshop te promoten met verwijzingen naar meer informatie op internet. Dat (nog) niet iedereen dat doet is eigenlijk onbegrijpelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten