dinsdag 29 maart 2011

Buitengeluiden

Twee sprekers van buiten het onderwijs.
Ja, je leest het goed van buiten het onderwijs en zij gaan ook niet spreken over "het onderwijs" dus geen navelstaarderij maar inbreng van buiten de sector dat het allemaal fris houdt.
Twee leuke sprekers die met passie spreken. We hopen dat u via het principe van "serendipity finding" (onverwacht tegen iets nuttigs en bruikbaars aanlopen, terwijl je héél ergens anders naar op zoek bent) hier een zinvolle bijdrage beleeft.
Henk van Koeveringe, Spiegeltent Zeelandplein: donderdag 7 april 09.00 uur
Dave Blank, Spiegeltent Zeelandplein: donderdag 7 april 10.30 uur
Lees verder voor een uitgebreide beschrijving.

Henk van Koeveringe
Aan het roer van de Roompot Group BV staat Henk van Koeveringe. Hij heeft het bedrijf gemaakt tot wat het nu is door oa doelgericht te werken. Continu vernieuwen is een van zijn sleutelwoorden voor het onderscheidende vermogen. Henk is bovendien van mening dat je door samenwerken doelen kunt bereiken die anders niet haalbaar zijn.
Verbeter de wereld: begin bij jezelf
ln principe veroorzaakt je omgeving constant een chaos waarin je, je eigen orde moet scheppen; veranderen dus. Uiteraard brengt dat risico's met zich mee, maar je kunt veranderen ook als een uitdaging beschouwen. Henk van Koeveringe gaat de aanwezigen aan de hand van de groeicurve van zijn bedrijf uitleggen welke stadia het heeft doorgemaakt en welke daarin de cruciaie veranderingsmomenten waren. "lk heb een hekel aan
oudere ondernemers die zeggen hoe slim zij waren, maar ons succes is mede te danken aan onze durf om te veranderen", aldus Henk van Koeveringe. "Verder ga ik benadrukken dat ondernemers beter naar hun klanten moeten luisteren. Dat geldt ook voor de regionale en plaatselijke overheid"
Spiegeltent Zeelandplein: donderdag 7 april 09.00 uur

Dave Blank
Dave Blank is hoogleraar en directeur van het Mesa+ instituut voor nanotechnologie. Nanotechnologie gaat over afmetingen die tot tienduizend keer kleiner zijn dan de dikte van je haar. Blank: "Het hele bijzondere aan nanotechnologie is dat materialen met zulke kleine afmetingen ook andere eigenschappen kunnen krijgen."
Nanotechnologie is begonnen met elektronica maar wordt nu op een veel breder terrein toegepast. Eén van de grootste beloftes van nanotechnologie vindt Blank de integratie in de nanogeneeskunde. Doordat je met nanoafmetingen werkt, heb je heel weinig materie nodig. Slechts een beetje DNA of een minuscuul druppeltje bloed. Daar bouw je een meetinstrument omheen en doordat het zo klein is win je enorm veel snelheid.
Blank haalt inspiratie uit de overlap tussen wetenschap en kunst. "Je hebt kunstenaars die veel met wiskunde bezig zijn. Ik vind het dan interessant om het erover te hebben of wiskundigen ook een kunstwerk zien als ze met wiskunde bezig zijn", aldus Blank.
Waar haal jij je inspiratie uit?
Spiegeltent Zeelandplein: donderdag 7 april 10.30 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten